Kotoshi mo oro-shiku onegaishimasu! - Boldog Oro Évet!

Jövőre érkezik a Rurouni Kenshin negyedik és ötödik része a mozikba, így azt hiszem, valóban elmondható, hogy a kép felirata nem téved, 2020 igazi oro év lesz!
Szükséges kifejtenem, hogy ááááá? XD Ez a kép a legjobb dolog, ami ezen a Szilveszteren történt!XD *fangirl mode on*

Aki nem tudná, hogy miről van szó, a történet: A Rurouni Kenshin című japán képregény a Meiji restauráció 11. évében játszódik. Tokióban megjelenik egy furcsa vándor kereszt alakú vágással az arcán, akiről kiderül, hogy a bakumatsu vérzivataros idején, a császárpártiak oldalán volt hitokiri, vagyis bérgyilkos. Jellegzetes kendó-stílusa miatt mindenki csak úgy emlegette Hitokiri Battousai. Azonban az egykori mészáros megfogadta, hogy nem öl többé embert, és hogy ez így is maradjon az oldalán egy sakabtóval, vagyis fordított pengéjű karddal járja a vidéket, és segít, akin csak tud. Így találkozik a fiatal kendóoktató lánnyal, Kaoruval, és a zsebtolvajból lett tanitványával, Yahikóval. Barátságot köt az utcai harcos Sanosukéval és Megumival, aki jobb napjain doktornő, rosszabbakon kétes ópium bizniszekbe keveredik. A csapat számtalan kalandot él át együtt, és Kenshin kénytelen szembesülni vele, hogy a múltját nehezebb hátrahagyni, mint azt valaha is gondolta volna.

A most következő július 3-án és augusztus 7-én érkező filmek a The Final és a The Beginning címre hallgatnak, és elvileg a manga utolsó harmadával az úgy nevezett Jinchuu-arccal foglalkoznak majd. Az első film azt idézi fel, hogyan szerezte Kenshin a kereszt alakú vágást az arcán. A második film pedig egy olyan ellenséggel állítja szembe őt, aki feltépi az összes múltbéli sebét. Ahogy a kép is mutatja, a szereplő gárda nem változott. Még mindig a zseniális Satou Takeru játssza Kenshint, és Takei Emi is újra felveszi Kaoru kimonóját és bokkenjét. A rendezői székbe ezúttal is Ōtomo Keishi ül majd, így nagyjából hasonló minőségre lehet számítani, mint eddig.

Amíg a filmekkel felemás viszonyt ápolok, addig az original mangát imádom, és összességében szeretem az élőszereplős szereposztást is, így nagyon várom, hogyan elevenedik meg Hitokiri Battousai történetének utolsó fejezete a vásznon. Remélem, ti is várjátok már. Addig is:

Boldog Oro Évet Mindenkinek!





Kis önreklám, de az első filmhez készítettünk feliratot is a Boukendan mangafordító csapattal, ami szerintem elég faszán sikerült:3 *büszke magára* Itt tudtok ránézni.

Az egész film szintén elérhető felirattal streamelve az indavideón keresztül:

Kotoshi mo oro-shiku onegaishimasu! - Boldog Oro Évet! Kotoshi mo oro-shiku onegaishimasu! - Boldog Oro Évet! Reviewed by April Faye on 21:44 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.