Mardekáros kötelezők - könyvlista a Mardekár könyvklub tagjainak imádott Prefektusotoktól

Drága aljas Mardekár könyvklubbosok!

Lassan kezdődik az új tanév, ezért kedvenc prefektusotok (vagyis én) összeállította nektek az idei olvasmánylistát, hogy az első foglalkozásunkon ne üljetek olyan kukán, mint tavaly, és ne csak tátogjatok, mint egy fuldokló hal, ha kérdezek valamit. Körülnéztem ezen a mugli izén, az interneten, és láttam, hogy már mások is csináltak hasonlót - ez is annak a hülye Harry Potternek a hibája, már mindenki tud a varázsvilágról, és ami a legmegalázóbb, mindannyian azt hiszik, hogy az egész egy gyerekmese. Gráh!! Szóval láttam, hogy keringenek hasonlók, de ne dőljetek be neki, ez a lista az igazi, mert ezt én, a Prefektusotok, April Faye állítottam össze, hogy legyen mit olvasnunk - kibeszélnünk, agyon kritizálnunk, szétcincálnunk stb - év közben.

Készüljetek fel, mert mindjárt indul a Roxfort expressz, és jönnek a rosszfiúk:D

 

1. V. E. Schwab: Viszály


Ez a történet egy rossz útra tért Griffendéles és egy vérbeli mardekáros párharca. Ha szereted a szürke karaktereket - és miért ne szeretnéd? Hiszen mardekáros vagy -, ez a neked való könyv. Itt mindenki szar alak, de a legjobb és legizgalmasabb módon. Azért ha nagyívű akciót keresel, azt nem biztos, hogy itt megtalálod, de ha szereted a lélektani sztorikat és a jó kis agyjátszmákat, szeretni fogod Victort és Elit is.

2. Maggie Stiefvater: Hollófiúk sorozat


Ez a sorozat olyan borzongató, hogy néha nehéz éjszaka olvasni. Maggie Stiefvater mestere annak, hogyan vigye a thrillert a horror határára anélkül, hogy átcsúszna bele. Mi mardekárosok pedig szeretünk borzongani, nem igaz? (főleg, ha a lakás biztonságából tehetjük). Arról nem is beszélve, hogy ebben a könyvben több lelkitársunkkal is találkozunk, mind a negatív, mind a pozitív oldalon. Ha az eleje lassan indul, ne hagyd, hogy elbátortalanítson - rájöttem, hogy Maggie regény-motorjainak kell 100 oldal, hogy bemelegedjenek.

3. Cassandra Clare: A végzet ereklyéi sorozat


Ezt a sorozatot nem tudtam kihagyni, bár szinte felesleges elhelyezni a kötelezők között, hiszen már mindenki olvasta, és természetesen mindenki Magnus és/vagy Sebastian miatt. Na jó, lehet, hogy páran Valentine-t vagy Raphaelt is beválasztanátok az év mardekárosai közé. A lényeg, hogy rengeteg történetszálat és embert találhatsz ebben a könyvsorozatban, akiket könnyű megkedvelni a magunkfajta magas elvárásokkal rendelkező mardekárosoknak is. Azért készülj fel, hogy mind a hat könyv mocsok hosszú és bőbeszédű. Mint amikor megkérdezed egy hugrabuggostól hány óra van, és még azt is megtudod, hogy álltak a csillagok a születésének pillanatában.

 

4. Eoin Colfer: Artemis Fowl sorozat


Ez az elsősök számára kötelező, enélkül nem léphettek be a könyvklubba. Harmadiktól felfelé viszont felmentést kaptok. Nézzük csak, mit kell tudni erről a könyvről? Az első és legfontosabb: Artemis egy kis szemétláda, gazdag szemétláda - pont a kedvencem -, és nem elég, hogy gátlástalan, még eszes is. Nem riad vissza az alvilágtól sem, ha pénzről van szó. Mit neki tündérek! Inasa, Butler segítségével bárkivel szembe száll, aki az útjában áll, hogy elérje a célját. Igazi példakép lehet a friss mardekárosoknak. Inkább ezt olvassák, mint még egy nyálas történetet arról, hogyan mentette meg az a béna Harry Potter hatodszorra is a világot a túlsózott chipsektől, vagy tudom is én.

5. Scott Westerfeld: Leviatán trilógia


Szintén a kisebbeknek ajánlott, mégpedig Deryn miatt, aki olyan ügyesen manipulálja és hazudja végig a sorozatot, hogy öröm nézni. Kár hogy annyira ragaszkodik a jó oldalhoz, különben remekül be tudna illeszkedni a házunkba. Alternatív első világháborús steampunkról beszélünk. A történet tele van gépekkel, szörnyekkel és nagy csatákkal. Már csak ezért is érdemes vetni rá egy pillantást. Sosem tudhatod, mikor lesz szükségünk egy jó kis háborús stratégiára.

6. Riley E. Raines: Trizanton pilótái


Szintén a háborús stratégia miatt fontos az elsősöknek és a másodikosoknak. Ha a háborúskodás annyira nem is érdekel, legalább egy szemétláda szőke pilóta miatt megéri az olvasást. Ethan, téged is várunk szeretettel a mardekárosok soraiban, ha egyszer van kedved kiszállni a húsz méteres robotodból, és belebújni a talárba.


Nyergeljünk át a sötét folyosókra és a zavaros vizekre, amik itt örvénylenek a fejünk felett. Jönnek a felsőbb évesek könyvei!

7. Dan Wells: John Cleaver sorozat

Bárcsak egy kicsit több ambíció lenne ebben a gyerekben, hiszen a hűvös mérlegelés már ott van, ahogyan az elfojtott vérszomj is - ja, hogy ez hivatalosan nem szerepel a házunk jellemzői között? Most mondjátok, hogy nincs igazam! Ettől függetlenül John közénk tartozik, bár a"hobbijai" javát (úgy mint boncolás, kínzás, gyilkosság, társalgás hullákkal és démonölés) személy szerint én elég undorítónak találom, már csak azért is, mert gyűlölöm, ha véres lesz a talárom ujja.

8. Paolo Bacigalupi: Hajóbontók


Bájos kis történet ez, tele rozsdás hajókkal, meg gyilkossággal, meg számítással, meg ilyenekkel. A főszereplő, Vézna igyekszik kitörni a nyomorból, amiben a napjait tengeti, és ha ehhez az kell, hogy ne ölje meg a gazdag lányt, akit a partra sodródott hajóban talál, hát legyen. Néha jobban megéri nem megölni embereket. Tudom, hogy nehéz elhinni, de tényleg! Szóval ebből is lehet tanulni.

9. Vivien Holloway: Winie Langton történetek


Na, kérem, ez az ambíció! Ezt már szeretem. Ráadásul a történetben remek tippeket találhatsz arra, hogyan lo... vegyél kölcsön dolgokat, amikre szükséged van, és amiket úgyis odaadnának neked, ha kérnéd, szóval... Winie igazi tökös csaj, az ilyeneket mindig szívesen látjuk a Mardekárban, mert nagyon egyedül érzem magam. (Nem tudom, mire gondolsz. Igen, szerény vagyok, meg tökös is. Problem?)

10. Gabriella Eld: Talpig feketében

A Blankenschwift család minden élő tagját szívesen fogadjuk, még azt is elnézzük nekik, hogy ilyen hülye nevük van - No, jó, hát nem lehet mindenki Black. A kis képességük sem jön rosszul, persze. Kasja tökéletes példakép az összes feltörekvő mardekáros ifjoncnak. Határozott, minden hájjal megkent, és ha felhúzod, betöri az orrodat!



Na, klubtagok? Kihagytam valamit? Kérem a javaslatokat! Mit vegyünk még fel a listára? A baglyokat még iskolakezdés előtt irányítsátok el hozzám, légyszi, és úgy időzítsetek, hogy ne éjszaka érkezzenek, mert nem fogok felkelni csak azért, hogy kinyissam nekik az ablakot (gondolom, ez nyilvánvaló). Jó olvasást! Legyetek gátlástalanok, legyetek törekvőek, hadd legyek büszke rátok!

April Faye,
A Mardekár-ház Prefektusa.
(pecsét és egyebek)


Mardekáros kötelezők - könyvlista a Mardekár könyvklub tagjainak imádott Prefektusotoktól Mardekáros kötelezők - könyvlista a Mardekár könyvklub tagjainak imádott Prefektusotoktól Reviewed by April Faye on 19:30 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.