Rapid Book Tag


Meg lettem taggelve, és a hibás ismét csak Riley E. Raines, aki úgy ontja magából ezeket a tageket, mintha tag-szökőkút lenne:) Most hű leszek a tag nevéhez, úgyhogy viszonylag rövid előrizsa után gyorsan vágjunk is bele.



1. Puha vagy keménytáblás könyv?  

Is. Szedjük ezt a kérdést szét: olvasni puha, polcra tenni, nézni és taperolni kemény.

2. Online vagy könyvesbolti vásárlás?

Online. Imádom a könyvesboltokat, de egyre ritkábban járok. Minden olcsóbb online, főleg a kiadók honlapján. El tudok veszni 2 órára a Libriben is könnyedén, de a pénztárcám ilyenkor mindig sír a végén, nálam pedig sosincs papírzsepi.

3 Trilógiák vagy sorozatok?

Egyik sem? ^^; Az egy köteteseket jobban szeretem, de legyen akkor inkább sorozat. Ez az erőltetett 3 kötetes szerkeret nálam nemgyerebe. A hosszú sorozatok meg azért jók, mert, ha elkap az első könyv, a végtelenségig követheted a sztorit.

4. Hősök vagy rosszfiúk?

ROSSZFIÚK.Vagy még inkább antihősök.

5. Melyik az az egy könyv, amit mindenkivel elolvastatnál?

Szerintem nincs olyan könyv, amit mindenki ugyanúgy tudna élvezni, ha pedig az élettanulságokból indulunk ki, akkor legyen A kis herceg, mert fontos dolgok hangzanak el benne, amiket érdemes lenne megfogadni ebben a mai, felszínes világban.

6. Ajánlj egy alulértékelt könyvet.

Nincsenek igazán alulértékelt könyvek a kedvenceim között, úgyhogy inkább költőt ajánlok. Márai Sándor verseiről méltatlanul keveset beszélünk, pedig nagyon jók. Én legalábbis átérzem őket, és az Ars Poetica részt is szeretem az Ég és föld kötetben. Ha eltekintünk az ordító szexizmustól.

HATVANHÉT

Oly tisztán, mint hegyi víz, olyan éles
Hideg fénnyel, mint a holdsugarak,
Úgy tudjad, mint a vadállat, ha éhes
Mint tigris, mikor nyers húsba harap.
Tudjad, mint a föld a napot, a hajnal
Az illó szellőt, hús a végzetet:
Hasztalan hívsz segítséget a dallal,
Ki emberrel szerződött, elveszett.


7. Melyik volt az utolsó könyv, amit befejeztél?

V. E. Schwab - Egy kegyetlen dal. Még kritikát is írtam róla Molyon. Baromi jó könyv az ifjúsági és a felnőttirodalom elmosódó mezsgyéjén. Érdemes elolvasni.

8. Melyik volt az utolsó könyv, amit megvettél?

Az utolsó könyvek, amiket beszereztem írástechnikával foglalkoznak, mert mindig jól jön az embernek egy kis továbbképzés:) (Story - Robert McKee, The Elements of Style - William I. Strunk, Stein On Writing - Sol Stein, Writing the Breakout Novel - Donald Maass, Plot and Structure - James Scott Bell, Story Engineerins - Larry Brooks) Az utolsó regény, amit megvettem a Boy Meets Boy volt David Levithantől.

9. Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha használtál könyvjelzőnek?

Csokipapír, számla, egyszer használtam kis piros, parkolóban kapott szeretetcsomagot is, mert éppen az volt kéznél:) Ami a legszebb, hogy vagy 100 könyvjelzőm van, de azok valahogy sose kerülnek a könyvbe.

10. Használt könyvek: igen vagy nem?

Ezerszer igen! Főleg, ha nem tudom, hogy szeretni fogok-e egy sztorit vagy sem. Szakkönyvekből is mindig használtat veszek. Ha valami a kedvencem lesz, szeretem újonnan beszerezni, de addig jöhet a használt.

11. Karakterek vagy cselekmény?

Karakter. Egy izgalmas karakter egy kicsit laposabb cselekményt is elvisz a hátán.

12. Hosszú vagy rövid könyvek?

Rövid. Jobban szeretem a 400 alatti könyveket. Egy, max 2 nap alatt ki lehet olvasni, és kész. Persze, ha érdekel a sztori, meg fogom venni akkor is, ha 700 oldalas, de jobban élvezem a hamarabb kivégezhető regényeket.

13. Hosszú vagy rövid fejezetek?

Dou demo ii. Teljesen mindegy. Ne legyen túl rövid, ne legyen túl hosszú. Ha választani kéne, akkor inkább a rövid.

14. Nevezd meg az első három könyvet, ami eszedbe jut.

Victoria Schwab - Viszály, Maggie Stiefwater - All the crooked Saints (hetek óta érlelődik egy újraolvasás) Rick Riordan Magnus Chase sorozata

15. Mik azok a könyvek, amit megnevettetnek vagy megríkatnak?

Nagyon ritkán sírok könyvön. Az utolsó szipogós olvasmányom az Aristotle és Dante volt. Ha nevetni akarok, Rick Riordan valamelyik könyve után nyúlok.

16. A mi világunk vagy kitalált világok?

Jól elvagyok ebben a világban.

17. Ítélsz könyvet borító alapján?

Igen. Lehet, hogy sekélyes, de egy gyönyörű borító azért megdobogtatja sötét, aszott kis szívem :3

THE END
.

Ha eljutottál eddig, érezd magad megtaggelve:) És ha megcsinálod te is, dobj egy linket kommentben, hogy el tudjam olvasni:)

Rapid Book Tag Rapid Book Tag Reviewed by April Faye on 12:07 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.